Med hemstädning får du mer tid med barnen

Att som ensamstående mamma få tiden att räcka till är inte det lättaste. Men genom att försöka effektivisera vardagen och prioritera saker kan du få mer tid. Att ta hjälp med saker som städning är ett sätt att prioritera eftersom du då kan lägga din dyrbara tid på andra saker.

Det är inte alltid enkelt att få ihop livspusslet och det är inte sällan vardagsschemat är fullt med föräldramöten, fotbollsträningar, dansuppvisningar och egen träning. Utöver allt det ska kylen fyllas och hemmet ska städas. Att anlita deluxia.se för att städa ditt hem är en bra idé om du vill frigöra lite mer tid. Tid som du kan spendera med dina barn. När du anlitar hemstäd kan du komma hem till ett rent och nystädat hem istället för kaos. Det kan göra mycket att slippa börja plocka och städa det första du gör när du kommer hem. Tänk på att du kan använda dig av RUT-avdraget när du anlitar städhjälp vilket gör det billigare för dig.

Fördelar med att välja hemstädning:

  • Mer tid till barnen.
  • Egentid när barnen sover.
  • Får komma hem till ett rent hem.
  • En sak mindre att göra.

Effektivisera det du kan

Att få tiden att räcka till tycker många är svårt. Därför ska du sänka kraven. Det är okej att äta halvfabrikat lite nu och då. Det gör inget heller om gympapåsen är glömd en dag eller om barnet har med sig fel kläder till skolan. Världen kommer inte att gå under. Att släppa pressen på dig själv och att allt ska vara perfekt kan vara till stor hjälp. Alla har 24 timmar på dygnet och det gäller att pussla med den tiden för att få in allt du behöver göra. För att få mer tid per dag gäller det att försöka effektivisera vardagen på ett bra sätt.

Planera och prioritera

Att ha en grundläggande plan för veckan och varje dag kan vara en stor fördel. Du behöver inte ha det minutiöst planerat men att ha en bra grovplanering är bra. Då vet du att allt som behöver göras kommer att hinnas med under dagen och veckan. Sätt dig ner på söndagskvällarna och gör en planering över veckan som kommer. Skriv in allt från din egen träning till barnens aktiviteter. Det kan vara det som behövs för att få en bra struktur på tillvaron. När du planerar ska du försöka att prioritera det som är viktigast. Det är viktigt att prioritera rätt eftersom du förmodligen inte kommer att hinna allt som du skulle vilja. Försök komma fram till vad som är viktigast för dig och utgå ifrån det.

Gör en sak i taget

Att multitaska när du ska göra saker gör mer skada än nytta. Många tror att det är bra att göra på det viset men det är inte positivt för produktiviteten. Det är bättre att prioritera vad du ska göra och sedan endast fokusera på den saken. Om du gör en sak i taget kommer du förmodligen att få mera gjort.