Uppmuntra barnen att resa

Genom att resa är utvecklas man som person gäller också för barn, om det så är med mormor och morfar eller om det är med klassen så är det alltid en upplevelse som barnen lär sig från. Den viktiga lärdomen kommer ifrån den nya kulturen som de utsätts för. Om man inte åker på charter och sitter i en sluten miljö med andra svenskar så får barnen uppleva något nytt. Med skolan så får barnen oftast uppleva fler äventyr och utforska kulturen mer. Men skolresan kanske inte blir så lång av rena ekonomiska anledningar, därför kan det vara en bra idé att hjälpa sina ungar med insamling till klassen. Olika sätt att tjäna in pengar är:

  • Genom http://naturkraften.com/ som hjälper skolklasser att samla in pengar och att samtidigt göra en god gärning.
  • Anordna en loppis med barnen där de säljer lite bakverk och leksaker, ett bra tillfälle att få städa ut gamla saker som inte används dessutom.
  • Få fler föräldrar och bekanta att bidra, detta kan man göra genom att ha exempelvis en liten musikgala i gymnastiksalen, ha försäljning, utlottning och möjligheten att skänka pengar. Det som kan hjälpa är om barnen själva får berätta vart de vill åka och varför.