Tankar kring barnkalas

När man blir mamma är man med om massor av saker som aldrig tidigare har hänt i ens liv, som man kanske inte ens hade kunnat föreställs sig innan man fick barn. Det är allt ifrån de med fantastiska upplevelserna till problem som uppstår. Det är helt enkelt en utmaning och något som är helt olikt allt annat i livet att bli förälder. Men en sak är säker, vad än det är för problem man ställs inför så är det det bästa som händer en i livet. Idag ska vi prata om problemet kring barnkalas som automatiskt tas ifrån ens barn till en själv.

Att anordna bra barnkalas, och dessutom vara en bra gäst på alla dem man blir bjuden på är på ett vis barnets uppgift, men aldrig dess ansvar. Istället är det föräldern som ska uppfostra sitt barn i kalasmiljö, bestämma vad han eller hon ska ha på sig, vad för present som ska inhandlas, hur dyr bör den vara och så vidare. Och när man ska ordna kalas själv ska vi inte ens tala om! Det är nog svårt att komma på present när man är bortbjuden, och efter att ha haft små barn i ett par år har alla idéer tagit slut. Och det är inte så konstigt! Låt oss därför ta upp några tips till den som ska ut och handla:

  • Ibland önskar man bara att det fanns som en slags manual över vad man ska ge bort, det är en känsla som nog alla av oss kan känna igen oss i. Något som ju då tyvärr inte finns, för hur ska en manual kunna veta vem det är som ska få gåvan, hans eller hennes personlighet och i vilken prisklass den bör ligga i? Det går bara inte. Men ett annat bra tips är att kolla in på presenttips.nu. Där har de samlat massor av olika tips på presenter till alla möjliga olika personer och åldrar, och utifrån det får man själv ta sitt förnuft till fånga och bestämma vad som passar bra.
  • Att höra med andra föräldrar hur de har tänkt inför ett kalas kan alltid släppa ens tankar och idéer fria. Om inte annat, varför inte slå ihop sig med ett annat barn som är bjuden och köp något tillsammans? Ofta är presenter på barnkalas inte så dyra, och om man slår ihop sig två, tre stycken kan man köpa en riktigt fin present som uppskattas mycket, istället för tre små som inte är så märkvärdiga.
  • Om man tycker det är extra tufft någon gång, hör med föräldrarna som anordnar kalaset! Har man skickat iväg sitt barn på fyra, fem kalas under bara en månads tid så tryter inspirationen verkligen till slut. Ofta känner man inte barnet så bra och att höra från dess föräldrar vad den behöver eller gillar brukar alltid leda till en lyckad present. Så även om vissa kanske tycker att det är lite jobbigt att höra med föräldrarna så tjänar man alltid på det i slutändan. I alla fall om man vill att ens present ska göra succé!