Sommar i city

När det kommer till sommarens aktiviteter gäller det att vara lite kreativ. Ingen vill väl sitta hemma och se på tv hela dagen? När man har semester ska man faktiskt passa på att vara ute och hitta på saker. Att ge sina barn kvalitetstid, och samtidigt hitta på uppbyggliga och roliga aktiviteter, är faktiskt ett måste! När jag var liten undrade jag alltid varför vi i min familj inte gjorde något kul. Alla andra familjer gick på zoo eller gjorde utflykter, själv fick jag mest sitta hemma och vänta på att det skulle bli kväll. På sommarlovet ska man ha det roligt, det är vad jag tycker. Jag har därför sammanställa en liten lista på saker som ni andra ensamstående morsor kan inspireras av!

  • Picknick. Det viktigaste är att komma ut och se solen! Okej, de äldre barnen kanske inte tycker att det är jättekul att sitta ute på någon filt och äta mat. De kanske tycker att det är opraktiskt och smuligt. Men då får du fråga dem: vill du utveckla skörbjugg, unge man? Ät dina c-vitaminer och njut av solen. I Sverige får vi inte så många soltimmar.
  • Junibacken. När det regnar är det okej att vara inomhus, och Junibacken är en härlig plats även för oss vuxna. Jag älskar verkligen Astrid Lindgren och alla hennes figurer! Sagotåget är superhärligt, och ungarna tycker om att få busa av sig i Villa Villerkulla. All info finns på http://www.junibacken.se/.
  • Biblioteket. Kolla upp ditt lokala biblioteks öppettider, eftersom de ofta stänger tidigare om sommaren. Du och småbarnen kan ha högläsning i barndelen, och din tonåring kan välja någon kul dvd-film som ni kan titta på tillsammans. Eller varför inte genomföra ett sommarläsningsprojekt? Läs samma bok och diskutera varje kapitel! På sommaren har man riktigt mycket tid, speciellt om man är barn. Jag kan rekommendera Bröderna Lejonhjärta för de mindre barnen, och Bröderna Karamazov för de större, som är redo att ta sig an de existentiella frågorna.

Ja, det var mina små enkla tips och idéer. Du som läser bloggen får gärna höra av dig och berätta vad du gör som ensamstående morsa i stan. Alla förslag är av godo! Sommarhälsningar från mig!