Sluta vara en sunkmamma

När man får barn förändras alla prioriteringar, och speciellt som mamma. Självklart påverkas även pappan, men inte i den omfattning som modern. Det finns bara en sak som räknas, och den ”saken” – är ens barn. Plötsligt spelar det ingen roll om sminket inte sitter som det ska, eller om man bråkar med en kompis. Det enda som spelar roll är att barnet mår bra, och är lyckligt. Visst, det är väl kanske lite överdrivet. Visst spelar det roll om man bråkar med någon man tycker om, men antagligen är det inte lika jobbigt som innan man blev mamma. Och det kan bara de som upplevt det förstå.

Utseende prioriteras ner

En sak som är väldigt vanligt är att nyblivna mammor glömmer bort att bry sig om sig själva. De struntar till exempel i att ta på sig BH, vilket gör att brösten hänger. De går utan smink och med stora ringar under ögonen, och de duschar bara när det är absolut nödvändigt. Och vill man leva ett sådant liv, visst – men om man innan moderskapet tog hand om sitt yttre, kan det vara värt att fortsätta med det. Man får inte glömma att ens yttre alltför ofta påverkar ens inre: känner du dig snygg – mår du oftast bättre. Och med tanke på hur många mammor som faktiskt går in får en förlossningsdepression, kan det vara värt att gör vad man kan för att undvika det. Men att vårda sitt yttre är ju ingenting en kan börja med bara så där, och som mamma är det inte alltid lätt att få tiden att räcka till. Just därför kommer här några knep till hur man kan gå från sunkmamma, till MILF:

  • Många nyblivna mammor har svårt att bli av med mamma-kilorna, det bästa rådet för att bli av med dem är att gå till en dietist och få hjälp att lägga upp en bra diet och sedan röra på sig så mycket som möjligt. Promenader med vagnen är otroligt effektiv och en riktigt bra träning.
  • Unna dig manikyr, och kanske också pedikyr? Fräscha naglar är ett enkelt och snabbordnat sätt att känna sig snygg. Testa fransk manikyr eller akrylnaglar, kanske med glitter eller med en simpel färg. Det viktigaste är att det passar dig.
  • Släta ut din hy. Förr i tiden var folk något skeptiska mot botox, men det har förändrats nu och inom några år kommer det vara lika vanligt som att gå till frisören. Det är ett väldigt enkelt sätt att fräscha till huden, i och med att alla onödiga rynkor försvinner. För vissa innebär behandlingen att man inte ens behöver ha smink, vilket självklart sparar otroligt mycket tid för en mamma.
  • Drick mycket vatten! Det kanske inte låter som en viktig detalj, men genom att dricka vatten får du faktiskt vackrare hud och hår. Och om inte det skulle vara tillräckligt med motivation till att dricka varje dag, kanske viktnedgång är mer lockande? Vatten kan faktiskt snabbt hjälpa dig att hålla hungerkänslorna i schack, och dricker du isvatten varje dag kan du på sikt också förlora kilon.

Sist men inte minst: le! Ett ansikte med mungipor som pekar uppåt är ett vackert ansikte.