Schulman hugger till mot Curlingföräldrar

Att curla sina barn blev ett begrepp för några år sedan och är nog någonting de flesta känner till nu. Att curla innebär att en är lite överbeskyddande av sitt barn samt gör allting åt barnet så att hen inte behöver göra saker själv.

Detta är någonting som blir allt vanligare och även någonting som upprör många. I en krönika som Alex 52566-two-generationsSchulman skrivit i Aftonbladet lyfter han curlingföräldrarna och är trött på den slappa kritiken som föräldrarna får. Det är kritiken mot filmen Alfons och odjuret som fått Alex att reagera – då flera föräldrar valde att anmäla skolan för att de visat filmen varpå barnet fått mardrömmar. De menar på att barnet ska vara skyddade på skola och dagis och att man inte ska visa filmer som skrämmer barnen, men Alex menar på att det här enbart handlar om curlingföräldrar som är för överbeskyddande.

Barnen måste få bli rädda

Och vi har ju tidigare skrivit om ett ämne som ligger lite i samma bana, då vi skriver om att man ska låta barnen smutsa ner sig – eftersom de klarar sig. Lite samma sak är det vad gäller att vara överbeskyddande mot sina barn, man måste förstå att de klarar att se en läskig barnfilm – det är nästintill viktigt eftersom det förbereder de för att livet kan vara svårt. Det är ju så, det vet vi alla. Att bli vuxen, att leva, det är någonting som inte alltid är lätt att hantera men man lär sig av sina erfarenheter och blir bättre på att hantera problem. Om ett barn blir rädd för en Alfons-film är det okej, för hen kommer lära sig att det enbart är rädsla och någonting som går över. På så vis kommer hen lära sig att se andra filmer som är lite läskiga, hen kommer våga utmana sig själv och hen kommer att växa som människa.