Oförändrat läge på bostadsmarknaden

Oavsett om man ska sälja sin bostad, köpa en eller bara är nyfiken så har alla människor något att säga till om när det kommer till bostadsmarknaden. Det är en marknad som blivit otroligt varm den senaste tiden och många ställer sig frågan vad som kommer att hända de närmsta åren. 

252766-real-estate-concept-9I en artikel från Dagens Industri går det att läsa att man ser små rörelser när det kommer till bostadsmarknaden, Priserna är oförändrade och ser man till det senaste 12 månaderna så har priserna gått upp med 14 %. Många var det som trott att priserna skulle sjunka under det nya året, men det har de inte visat sig göra. Vad man kan se är att det råder fortfarande stora skillnader mellan vad lägenheter läggs upp för och vad de sedan kommer att säljas för. Det handlar om ungefär en halv miljon i skillnad från budstart och sedan det klubbade budet. Nu är det många som funderar på hur länge denna trend kommer att hålla i sig.

Historiskt få bostäder på marknaden

I en annan artikel går det att läsa att det råder otroligt få objekt på marknaden just nu. Ser man till villorna är utbudet 30 % lägre än föregående år och ser man till bostäderna så är de 4 % lägre sedan i fjol, men 40 % lägre om man ser till 2012, enligt Staffan Tell som är pressansvarig på Hemnet. Men, vad detta även kan bero på är att bostäderna försvinner allt snabbare från marknaden.

Vad som är viktigt att tänka på om man väljer att sälja sin bostad är att inte göra förhastade beslut samt att inte utgå från att den säljer sig själv. Med ett bra mäklararvode samt en lägenhet som är inbjudande ökar chanserna till budgivning. För visst vill man ha ut det mesta nu när man kan tjäna en hel del?