Hjälper fattiga familjer i jul

Snart är julen här och det innebär julklappar och mysigt julfirande för de flesta familjer. Men en del familjer har inte råd att köpa allt som behövs på julen. Därför har ett gäng göteborgare startat ”Julkassen”, som ska ge fattiga familjer mat på bordet i jul.

2776478-julgran

Även om Sverige ur många hänseenden är ett rikt land med en rik befolkning, förekommer fattigdom och det är även många barn som är fattiga. Detta märks kanske inte så tydligt för de flesta men en tidpunkt då fler än vanligt märker av det, är vid jul. Därför är det alltid någon eller några personer som varje år gör något för att hjälpa de fattiga att få fira någon typ av jul. I år har ett gäng göteborgare startat ett initiativ som ska ge julmat till familjer som annars inte skulle ha råd att köpa det.

Startade Julkassen

Initiativet går under namnet ”Julkassen” och man skriver om det i Expressen. En av dem som startade initiativet berättar att hon för tre år sedan ville donera julklappar till barn vars föräldrar inte hade råd att köpa några. Men hon var för sent ute och insamlingen var redan avslutad. Hon började då fundera på vad man kunde göra istället och då föddes idén om Julklassen. Initiativtagarna har nu startat en Facebooksida och projektet har tagit fart på allvar. Pengarna som går till matkassarna samlas in via sidan och varje matkasse innehåller julmat och basvaror till ett värde av omkring 700 kronor.

Hjälper hundra familjer

De som jobbar med Julkassen hoppas på att kunna hjälpa runt ett hundratal familjer i år att få julmat på bordet. Facebooksidan har nämligen redan över 1 500 följare och många är villiga att hjälpa till så gott de bara kan. Initiativet har tagits emot väldigt positivt och initiativtagarna berättar att de möts av glädje och tacksamhet.