Gift dig vid 32 för att äktenskapet ska hålla

Äktenskap. Nog kan det vara lycka, det är väl om inte annat det man strävar efter när man gifter sig. Och äktenskap är så klart någonting en tänker på nu bröllop.kärleki bröllopstider. På Facebook och Instagram är det bröllopsbild efter bröllopsbild, svensexor och möhippor. Självklart är alla väldigt lyckliga, självklart är det mycket vackert.

Enligt en artikel från Nyheter 24 har man skrivit att det finns en viss ålder en ska gifta sig i om man inte vill ha skilsmässa, det handlar om åldern 32. Har du inte nått den än, eller om du har passerat den, är äktenskap alltså inte för dig. Men hur ska man förhålla sig till det om man vill gifta sig och inte har den rätt åldern? Det håller inte och troligtvis bör en ta informationen med en nypa salt. Det är en professor från ett universitet i Utah, USA, som har sammanställt en data där man undersökt vilka äktenskap som håller. Främst visas studien att det är de som gifter sig efter 32 som skiljer sig. Kanske beror det då på att de har levt ensamma länge och har svårt att anpassa sig till tvåsamheten. Kanske beror det på att de kände en viss panik kring huruvida en skulle va ensam för alltid om man inte stadga sig. Det går inte att avgöra vilket som stämmer, men förhoppningsvis – och troligtvis – är det inget av det, utan det handlar om ren slump att dessa par som var med i studien och var över 32 år skilde sig.

Den ekonomiska biten vid äktenskap

Men det är ju svårt det här med äktenskap och bröllop. Det är ju ett stort kliv, ett löfte om för evigt. Eftersom vi svenskar inte alltid tror – är det klart att ett löfte om för evigt kan kännas tungt. Dessutom är det ju ekonomiska kärlek I love youaspekter som spelar stor roll när det kommer till äktenskap. Helt plötsligt blir allt mitt ditt och allt ditt mitt. Hur hanterar man sådana saker om någonting händer? Just denna sak har man även skrivit om här, med fokus på hur kärlek och pengar är ett känsligt ämne för svenskar – och varför. I texten kan vi även förstå varför äktenskapsförord kan vara lösningen, både som trygghet för vad som kan komma att hända men även för att visa för varandra att man tror på kärleken men även är stabil nog att stå själv.

Enligt Statistiska centralbyrån tog 54 000 äktenskap slut 2013. Det är många, väldigt många. Sedan måste man komma ihåg att ett flertal äktenskap tog slut på grund av dödsfall, det är ju självklart någonting som inte går att undvika. I genomsnitt hade dessa äktenskap varat i cirka 25 år, men de som skilde sig – där dödsfall alltså inte är inblandat – hade äktenskap som varade i snitt 11 år. Det är en skillnad. Man bör med andra ord vara införstådd att skilsmässa kan ske – även om det är klart att man ska njuta av sitt bröllop och göra allt för att äktenskapet ska hålla. Men med en insikt blir det inte en lika svår process.