Flytta enklare som ensamstående förälder

Som ensamstående förälder har du redan en massa saker att tänka på under dagar, kvällar och helger och den lilla tid som blir över bör du ägna dig åt dig själv. Men när en flytt står för dörren måste tiden planeras bättre och noggrannare. Här får du tips på hur du kan flytta enklare när det bara är du och barnen.

 För det första är frågan varför du flyttar. Kanske har du och din partner nyligen separerat och ska flytta isär? Eller vill du bara flytta till något större eller närmare barnens skola? Oavsett anledning är det moment som du kan göra själv och andra som du kan anlita någon annan att göra för att vinna tid. Bor du i Stockholm finns flyttfirma-flytthjalp.se/stockholm/ som gladeligen tar hand om flytten åt dig genom att packa, transportera eller flyttstäda. Ju mer du kan överlåta till någon annan desto bättre – och det till en billig penning.

Hur förklarar man för barnen att det är dags att bryta upp?

Barn kan ibland ha svårt att förstå varför en flytt kan vara nödvändig. Ibland är det lätt att få dem att se det positiva i flytten, såsom att de ska få ett större rum eller komma närmare sina kompisar. Men när det gäller en skilsmässa eller separation, alternativt när du som förälder har fått ett jobb på annan ort och tvingas rycka upp barnen från sina rötter och lämna skola och vänner, ja då kan det vara svårare att förklara och ge en positiv inställning. Speciellt för mindre barn eller barn i en svår ålder. Ta det lugnt och försök att alltid visa barnen hur positivt det ska bli på den nya orten eller i den nya bostaden. Ljug dock inte utan vinkla det till sin fördel.

Du kan också involvera barnen i de olika flyttmomenten och låta de vara med och packa, sätta etiketter på kartonger och göra skisser till sina nya rum att inreda.