Fira barnets ankomst tillsammans med baby shower

En baby shower är firande av att ett nytt litet liv snart ska anlända till världen. Det firas med presenter till den blivande mamman samt med råd om uppfostran, lekar och diskussioner kring namn och dylikt. Men en modern baby shower kan givetvis även inkludera fadern. Varför inte fira detta tillsammans?

En baby shower är inte bara mat och trevligt umgänge utan även en rad dekorationer för att passa in på temat. Härliga dekorationer till baby showern kan du hitta på https://kalasdekorationer.se/babyshower i Kalasdekorationers utbud. Ni kanske kan bestämma det ihop eller låta någon som anordnar hela festen göra det.

mamma och babyFira mixat på baby showern

Normalt är det kvinnor som deltar på en baby shower, det vill säga den blivande mammans vänner, kvinnliga släktingar och kanske kollegor. En baby shower är således främst till för mamman och hennes framtida behov inför födseln. Det är också en tid för mamman att få en stund över med sina närmaste innan hon föder och blir för trött för att hänga med folk.

Traditionerna är dock till för att ändras och numera kan även faderskapet vara med och fira in barnet. Han kan också ta med sig sina vänner och tillsammans i en mixad fest kan diskussionerna och godsakerna sättas i fokus.

Så går en baby shower till

Egentligen handlar en baby shower om att äta gott, öppna paket och prata barn. Men du kan naturligtvis göra annat som du tycker känns bra. Kanske leka lekar eller gissa barnets mått och vikt med mera. Förberedelserna är ofta roligt att ta itu med eftersom mycket handlar om rätt dekorationer och rätt mat. Antingen kan du låta någon annan stå för kalaset och ge ansvaret till denne, eller också fixar du allt på egen hand. Normalt är det en nära person till mamman som ska planera allt men även här förändras tiderna.

En baby shower hålls ofta på eftermiddagen eftersom mamman ofta är trött till kvällen. Att vara höggravid är ingen lätt match och det är just därför som showern helst inte ska hållas alltför nära inpå datumet. Några veckor dessförinnan är bäst.