Få ihop ekonomin

Att vara ensamstående mamma är inte alltid lätt. Visst finns det massor av härliga saker med det också, så som att jag får spendera massor av tid med mina barn alltid hela tiden. Eftersom det är något av det bästa som finns klagar jag verkligen inte, men det finns såklart mycket som är tufft med det. Inte främst att få tiden att gå ihop och samtidigt få ekonomin att gå ihop. Jag kan som inte jobba så mycket som en önskar ibland eftersom jag måste gå tidigt och hämta upp mina barn på dagis.

Snabba pengar

Med tanke på detta finns det de månader då det är tufft att få ihop allt. Ofta är det när barnen fyller år, och samtidigt några vänner och familjemedlemmar, eller till jul då det är massor av utgifter. Det har då hänt att jag tagit ett smslån från Foxis.se för att det ska lösa sig. Ingen stor grej egentligen, det är sådant man måste göra ibland. Det är snabba pengar som man kan betala tillbaka nästa månad när man har mycket mer pengar. Svårare än så är det inte!

Det finns andra saker man kan göra de månaderna då man har det lite tufft, men för mig personligen är detta det allra smidigaste. Jag gillar inte att låna av familj och vänner eftersom det känns bättre att om man ska ha en skuld ha den till någon som man inte har en personlig relation med. Så är det nog många som känner. Dessutom blir det allt vanligare att man som ensamstående har ont om pengar och då måste man ta till alla medel som finns. Sedan är det bara att hoppas på att framtiden blir bättre, men sådant vet man aldrig. Man får leva i nuet och ta hand om vad man har här och nu.