Få ihop ekonomin

Som ensamstående mamma så utsätts man ständigt för massor av olika utmaningar som man kan lösa på egen hand. Och det är riktigt inspirerande för alla tvåbarnsföräldrar där ute, och något som de verkligen ska lära sig av! Men det finns vissa saker som man inte bara kan lösa mirakulöst, hur mycket supermamma som man än är. Och det är när det kommer till pengar. För har man bara en inkomst att spendera på sin eller sina barn, då är det helt enkelt så att man inte har hur mycket som helst att spendera på leksaker, böcker, kläder, mat med mera. Bara en sådan enkel och kanske självklar sak som att skaffa barnvakt då och då kan vara något som den ensamstående mamman, eller pappan för den delen, inte har råd med. Såhär skriver man om det på svd.se:

Kärnfamiljen är barnvaktsbranschens bästa kund. Ensamstående hör till undantagen, visar SvD:s granskning. Trots rut-avdraget är tjänster i hemmet fortfarande för dyra för många. (Läs hela artikeln här).

Så vad ska man då göra för att ge sina barn exakt den uppväxt som de förtjänar, fastän man egentligen kanske inte har möjligheten? Ett bra och enkelt tips är att köpa billiga e-böcker istället för fysiska böcker i butik. Något som kan vara en stor utgift för många föräldrar. Och om man behöver barnvakt så har man säkert en egen förälder eller en vän som kan ställa upp, så att man kan undvika den stora kostnaden. För du skulle ju alla gånger ställa upp om din vän behövde barnvakt. Tjänster och gentjänster kan göra otroligt mycket för den som har lite sämre ekonomi.