Ekonomi för en ensamstående

Klara sig gör man ju, på något sätt, men att leva som ensamstående idag är inte lätt. Du får ingen prioritering i bostadskön och du har inte råd att gå ner i arbetstid. Men hur ska man hinna? Och hur ska man ha råd med allting? Idag lever allt fler barn i fattigdom i Sverige, men samhället blundar.

Det är lätt att gå in i olika skuldfällor när man är ensamstående. Man har kanske inte tid att jämföra lån och erbjudanden, och man känner inte till saker att vara uppmärksam med. Därför tycker jag att den här funktionen är ganska på hos https://www.axofinans.se/ för där kan man räkna ut vad ett lån skulle kosta en och de jämför olika lån åt den. Det är gratis, så det är bara in och prova!

Ensamma mammor har inte råd!

186 000 barn lever i fattigdom i Sverige, och vi kan läsa om ensamstående mammor som blir hemlösa! Det är sorgligt att samhället inte ser till denna ökade grupp människor som far illa av fattigdom i Sverige idag. Det är viktigare än någonsin att vi mammor står upp för varandra, peppar varandra och inspirerar varandra till att hitta lösningar i vardagen. Än sen då, vi har inte råd att hitta på något på sommaren. Då gör vi något tillsammans, istället!

Allt fler borde starta små intressegrupper runt om i Sverige där vi lär av varandras knep. Var hittar man det billigaste lånet, hur kommer man undan gratis med saker som annars hade kostat massa pengar? Och framför allt, var hittar jag mammor i liknande situation? Många gånger kan det faktiskt vara så enkelt som att det är din granne! Vi måste våga titta upp från våra egna situationer och lära varandra alla tips och tricks för att överleva i det här samhället. På så sätt blir vi starka, för ensam är minsann inte stark.