Bli vän med tiden

Att vara ensamstående har både sina för- och nackdelar. Det bästa är att man får barnen helt för sig själv och kan bestämma allt, men så finns det de tråkiga då det till exempel blir svårt att hinna med att ha ett liv utanför barnen. Visst kan det vara samma sak då man är två om att uppfostra någon men då har man i alla fall chans till kvällar på stan medans ens partner är hemma med barnen, något som inte är lika självklart om man är ensamstående. Och saker som man ofta tänker som trevliga kan bli väldigt ansträngande, som att till exempel gå på stan.

Ta hand om timmarna

Som tur är så är dagens samhälle bra på att underlätta när det är jobbigt som ensam mamma. Till exempel behöver man nu för tiden inte ens ge sig ut på stan för att shoppa kläder, varken till sig själv eller barnen. Istället är det bara att starta datorn och klicka runt, kanske i tio minuter efter att barnen somnat? Att köpa barnkläder från Smartkid, till exempel, är en klok sak att göra. Där finns verkligen allt man kan tänkas behöva för sina barn, både snyggt och billigt, och man behöver inte kämpa på stan.

Är man en ensamstående mamma, eller pappa för den delen, måste man ta vara på all tid som man har. Dagarna och veckorna är ofta svåra att få ihop, och då gäller det att prioritera. Det handlar helt enkelt om att göra rätt val för att få en så enkel och bra vardag som möjligt och inte göra det mer komplicerat än det behöver vara. Timmarna är inte obegränsade och de tar faktiskt slut, allt för ofta. Därför måste man vara smart och utnyttja de saker som gör livet lättare, till exempel att shoppa på internet.