Barnkalas på stram budget

Dags för barnkalas? Trenden är att bjuda på överdådiga festligheter som gärna arrangeras på lekland eller i temaparker – men visst går det att göra ett minst lika roligt barnkalas på en stram budget, allt som behövs är lite fantasi!

Det finns både för- och nackdelar med barnkalas på sommaren, till exempel är en stark nackdel att många föräldrar bjuder in till kostsamma kalas i djur- eller nöjesparker som antingen betalas av den inbjudne själv eller bjuds på av födelsedagsbarnet. Oavsett vem som betalar för kalaset kan detta kännas jobbigt för den som lever på en stram budget och inte kan betala eller bjuda tillbaka på samma sätt. Men som tur är finns det sätt att ställa till med kalas som inte kostar så mycket – det gäller bara att tänka till lite.

”– Det är viktigt att man tänker igenom vad man har för möjligheter. Sedan kan man prata med andra föräldrar om var man ska lägga nivån. Man kan diskutera vilka regler som ska finnas för kalasen och hur mycket de ska kosta” läs fler tips i Expressen.

Antalet deltagare höjer eller sänker kostnaderna

En sak som adderar kostnader för ett barnkalas har att göra med hur många som ska få komma på kalaset. Är det hela klassen eller bara de närmaste kompisarna? Beroende på vilket alternativ som väljs så kommer kostnaderna bli därefter. Bästa sättet är att hålla prislappen låg är att bjuda färre snarare än flera, men det går också att spara in en del slantar när många bjuds. Till exempel går det alldeles utmärkt att hålla kalaset i en park utomhus om vädret tillåter, eller varför inte fråga skolan om kalaset kan få vara i deras gymnastiksal? Ett annat tips är att strunta i onödiga dekorationer och i stället låta barnen som deltar i kalaset få pyssla fram lite dekorationer att antingen hänga upp eller lägga på bordet de sedan äter vid.